DIY för handmålade macarons

Handmålade macarons, en med en stor rosa ros

DIY för handmålade macarons med tips på hur du kan skapa något speciellt för bröllop, baby showers eller andra festliga tillfällen. Jag kommer att dela med mig av några jag gjort och berätta vad ni behöver för att göra dem själv. Bakning och konst i alla dess former har nämligen varit mina hobbies sedan barndomen. Så jag strävar ständigt efter att hitta nya sätt att utveckla och kombinera dem och detta är en riktig favorit för mig. Och idéen till att illustrera macarons, den föddes inför mitt bröllop för några år sedan.

Handmålade macarons, bröllopsbukett och champaggne

Jag ville sätta guldkant på dagen och målade därför några macarons jag hade bakat. Det var underbart att avnjuta dessa med ett glas champagne under en paus på vår bröllopsfotografering.

Guldmålade macarons

Till en början så målade jag främst dessa till just speciella tillfällen. Men, det blev snabbt en aktivitet jag valde för att varva ned. Det är verkligen min typ utav mindfulness och timmarna bara rinner iväg när jag målar.

Macarons målade med blommor

Och bli inte avskräckt om du inte har målat mycket förut. Du kan göra det så enkelt eller komplicerat som du själv önskar. Det ger en fin effekt att göra enfärgade i metallic-nyanser, att skriva text på, måla blommor eller bara stänka lite färg. Det är bokstavligen bara din fantasi som sätter gränserna. Det och att inte blöta din macaron för mycket såklart. Men, jag ska gå in på vad du behöver och hur du gör dessa på bästa sätt härnäst.

Macarons målade med blad
Vad du behöver och hur du gör det
  • Använd penslar av hög kvalitet som är framtagna för att ändamålet. Jag har köpt mina på Panduro men de finns på många ställen.
  • Jag föredrar gelé- och pasta färger med mycket hög koncentration av pigment. Oftast köper jag ett paket med primärfärger för då finns ändå möjligheten att blanda till otaliga nyanser. Jag brukar ta lite av varje färg med en tandpetare (då de är så dryga) och placera ut dessa på en tallrik.
  • Sprit rekommenderas i regel när man målar på kakor eftersom det dunstar, men jag tycker att det funkar fint med vatten också. Häll vätskan i en liten skål och ha papper redo bredvid bara. Oavsett om du väljer sprit eller vatten så är det viktigt att vara försiktig så att macaronen inte blir blöt. Därför torkar jag av överskott på pappret innan jag målar på kakan.
  • När allt detta är förberett så behövs bara macaronen, man kan baka själv eller köpa färdiga givetvis.
Ätbar färg och penslar
Inspiration

Pinterest och Instagram är fantastiska källor för inspiration, så kolla där om du vill ha idéer. Jag kommer visa mer av dessa på mitt Instagramkonto, så gå gärna in och följ mig där om du inte redan gör det. Jag brukar personligen föredra att ha en klar bild av vad jag ska göra innan jag börjar och sen börjar jag bygga på färgen gradvis. För man kan ju alltid addera mer färg men det går inte att ta bort på en macaron. Sen finns det givetvis inget rätt eller fel, och vi har alla varit nybörjare nån gång. Så ha bara roligt och prova dig fram, så blir det bra!

Macron med en målad ros

Och på tal om att vara nybörjare. Om du inte har målat förut så är mitt bästa tips att inte göra ditt första försök inför din stora dag. Då är risken stor att det bara blir stress och press istället för glädjefyllt. Så jag rekommenderar varmt att prova ett par gånger innan, och det är nog mitt viktigaste tips i denna DIY för handmålade Macarons. Sätt på bra musik, gör en kopp te och låt kreativiteten flöda under lugna former så kommer detta bli hur bra som helst.

2 thoughts on “DIY för handmålade macarons

Leave a Reply