Om

Om Creation by Vanessa

Hej och hjärtligt välkommen till Creation by Vanessa. Jag är en hemmakock och bakentusiast med passion för mat, fotografi och konst. Att baka, rita och måla har varit hobbies sen barndomen och jag älskar att man kan kombinera det som matkreatör. Styling och uppläggning är kreativa uttryck som jag gillar att jobba med. Och inte minst dekoration, som att måla macarons, göra brush embroidery och att modellera sugar paste. När jag utvecklar nya recept så jobbar jag med att balansera sötma, sälta och syra. Men, jag är så dålig på att skriva ner dem, så bloggen blir ett bra incitament för bättring på det.

Vidareutveckling har alltid varit viktigt för mig så jag provar gärna nya rätter och tekniker som kockar och kreatörer skapat. De kommer jag också dela här, även om det vanligtvis blir med små förändringar och min egen twist. Sist men inte minst så brukar jag återskapa rätter som jag ätit på restaurang eller konditori. Likväl som från när jag har rest och upplevt nya maträtter och kulturer. Det om något brukar väcka min skaparlust och det är ett fantastiskt sätt att återuppleva härliga minnen tycker jag. 

Jag lägger mycket tid på att få till rätt ingredienser, kryddor, texturer och tillvägagångssätt och jag kommer att dela recept här. Både för matlagning, bakning och drinkar utöver hacks, tutorials, tips på dekoration och styling. Mitt mål är att du ska hitta recept som passar alla tillfällen och känna dig inspirerad. Alltifrån festmenyn och hälsosam mat till snabba och enkla vardagsrätter.

Om Vanessa

Jag är utbildad digital content designer, och kort sagt är det en grafisk designer som skapar content för digitala kanaler. Men jag älskar dock att jobba med layout och design för print/tryck också. Slutligen så besvarar jag gärna frågor, tar emot förslag på innehåll till bloggen eller pratar om möjligheten till eventuella samarbeten. Så tveka inte att gå till min Instagram eller kontaktsida om du vill nå mig, jag bor i Stockholm är tillgänglig för jobb här.

Ha en underbar dag!